Gjermundnes vgs

Gjermundnes vgs

Postadresse: , 6392 Vikebukt

Besøksadresse: , 6392 Vikebukt

Telefon: 71282900

Kontaktperson: May Heggset Reiten, 97983893, may.heggset.reiten@mrfylke.no

Tal på produksjonar: 3

  • Alle

Ine Hoem

Musikk, Trinn: VG1-VG3
Ine Hoem er en av Norges mest solide vokalister og hennes særegne, sofistikerte sound henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazzuniverset. Ine Hoem vil spille sanger fra sine to plater Angerville og Moonbird. Produksjonen er et "one woman band" der Ine Hoem spiller på synth, flygel og loop for å bygge opp sangene til en visuell og auditiv opplevelse i samarbeid med lyd- designer.
Målet er både å vise mulighetene rundt det å være soloartist, å bygge et stort lydbilde med kun én musiker, og å snakke med elevene om låtskriving og tekstskriving, i tillegg til å gi elevene en helhetlig konsertopplevelse der musikken alltid står i fokus.
"Angerville" og "Moonbird" berører spørsmål rundt identitet, hvem man er, og hvem man vil være i en verden som stadig krever mer av enkeltmennesket. Ine er datter av den norske forfatteren Edvard Hoem og startet tidlig med å skrive musikk. "Det å vokse opp med en far som er kunstner, har hatt stor betydning for meg. Jeg har sett han jobbe gjennom oppturer og nedturer, alltid kompromissløs med tydelige visjoner. Jeg tror jeg har arvet mye fra han i måten å jobbe på. Jeg har spilt piano, danset , spilt skuespill og ble dratt mye rundt i verden de første fem leveårene mine." 

Mellom oss

Film, Trinn: VG1-VG3
380 filmskapere-1 film! En film om lykke, forventninger, grenser og motgang.
Våren 2016 ba fimskaper Charlotte Røhder Tvedt vanlige mennesker over hele landet om å filme sin verden. Resultatet er blitt Norges første dokumentar bestående bare av innsendt film. Over 900 bidrag har blitt til én historie, satt sammen av en dreven filmskaper med blikk for sammenhenger og kontraster. Vi får ærlige glimt av hverdagen til helt vanlige mennesker: jenta som savner faren sin, gutten som gråter i bilen på vei til jobb og studenteten som savner venner.Regissør Charlotte Røhder Tvedt studerte dokumentarfilm ved Høgskolen i Lillehammer og har jobbet som regissør, produsent og manusforfatter siden 1994. Mellom Oss vant publikumsprisen under OsloPix i 2017.

Røverdatter

Film, Trinn: VG1-VG3
Som lita lekte Sofia og faren sisten og pil-og bue, men også gøym ølflaska og løp fra taxi-rekninga. Røverdatter er ein ganske annleis far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at dei kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert kvardag er strategien deira ein god dose mørk humor. Sofia er ei ung, nyutdanna filmskapar som bor i Oslo saman med kjærasten sin og omplasseringshunden Shaggy. Ho er ganske lik faren sin, dei har same humor, same glimt i auge og til dels same temperament. Men hans temperament blei farlig, og fra ho var ti år bodde ho og mora i skjul på hemmeleg adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten. Faren lever fortsatt eit liv prega av rus og kriminalitet, meir innsatt i fengsel enn ikkje. Hans store sorg er at han mista Sofia. Sofias store håp er at ho som vaksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli ein pappa igjen. Saman kjemper dei ein hard kamp med mye humor og varme; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er meint å hjelpe dei.
Uttrykksform
Åpne filter