Sykkylven vidaregåande skule

Sykkylven vidaregåande skule

Postadresse: Kyrkjevegen 6, 6230 Sykkylven

Besøksadresse: Kyrkjevegen 6, 6230

Telefon: 413 17 985 (Kontaktperson mobil), 71282200 (Sentralbord)

Kontaktperson: Dagfinn Fredly, 41317985 (Mobil), 71282221 (Kontor), 71282200 (Sentralbord), dagfinn.fredly@mrfylke.no

Tal på produksjonar: 3

  • Alle
  • Grunnskule

En folkefiende (Teatret Vårt)

Scenekunst, Trinn: 8-VG3
Hvordan takle dagens samfunnsproblemer når vi ikke lenger kan snakke, lytte og diskutere med hverandre?Doktor Thomas Stockmann og broren Peter er så forskjellige som man kan bli. Peter er konservativ og kapitalist, Thomas er en idealistisk rebell. Thomas praktiserer som lege på byens kurbad. Peter er byfogd, politimester og formann i badet.Brødrene lever side om side i en norsk småby, ikke ulik andre norske småbyer. En dag oppdager Thomas at vannet i kurbadet, byens stolthet og turistmagnet, er forpestet. Å utbedre feilen vil ødelegge økonomien og livsgrunnlaget til den lille byen. Å ikke utbedre feilen vil ødelegge folks helse.Den ene broren har retten på sin side, den andre har makten. Men ingen har svaret. Begge er sta. Begge er krenket. Begge er egoister.Philipp Stengele er nok engang aktuell med klassiker for ungdom. Stengele ble nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for beste scenetekst for sitt tekstarbeid med Othello. Forestillingen ble også nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for årets barne- og ungdomsforestilling.

Ine Hoem

Musikk, Trinn: VG1-VG3
Ine Hoem er en av Norges mest solide vokalister og hennes særegne, sofistikerte sound henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazzuniverset. Ine Hoem vil spille sanger fra sine to plater Angerville og Moonbird. Produksjonen er et "one woman band" der Ine Hoem spiller på synth, flygel og loop for å bygge opp sangene til en visuell og auditiv opplevelse i samarbeid med lyd- designer.
Målet er både å vise mulighetene rundt det å være soloartist, å bygge et stort lydbilde med kun én musiker, og å snakke med elevene om låtskriving og tekstskriving, i tillegg til å gi elevene en helhetlig konsertopplevelse der musikken alltid står i fokus.
"Angerville" og "Moonbird" berører spørsmål rundt identitet, hvem man er, og hvem man vil være i en verden som stadig krever mer av enkeltmennesket. Ine er datter av den norske forfatteren Edvard Hoem og startet tidlig med å skrive musikk. "Det å vokse opp med en far som er kunstner, har hatt stor betydning for meg. Jeg har sett han jobbe gjennom oppturer og nedturer, alltid kompromissløs med tydelige visjoner. Jeg tror jeg har arvet mye fra han i måten å jobbe på. Jeg har spilt piano, danset , spilt skuespill og ble dratt mye rundt i verden de første fem leveårene mine." 

Jenta i veggen, forfatterbesøk av Lena Lindahl

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
Forfatterbesøk av Lena Lindahl basert på boka "Jenta i veggen" om jødiske Betzy Rosenberg som var ei norsk, jødisk jente som greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I nabohytten holdt nazistene fester, og selv Henry Rinnan, leder for den beryktede Rinnan-banden kunne dukke opp uventet.

En ungdomstid mistet og resten av familien ble deportert til konsentrasjonsleiren Auschwitz. "Jenta i veggen" er Betzys fortelling.


Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter