Sunndal vidaregåande skole

Sunndal vidaregåande skole

Postadresse: Postboks 83, 6600 Sunndalsøra

Besøksadresse: Skoleveien 14, 6600

Telefon: 71284300

Kontaktperson: Jan Ove Løken, 48110482, 90218000, jan.ove.loken@mrfylke.no

Tal på produksjonar: 3

  • Alle

Jenta i veggen, forfatterbesøk av Lena Lindahl

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
Forfatterbesøk av Lena Lindahl basert på boka "Jenta i veggen" om jødiske Betzy Rosenberg som var ei norsk, jødisk jente som greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I nabohytten holdt nazistene fester, og selv Henry Rinnan, leder for den beryktede Rinnan-banden kunne dukke opp uventet.

En ungdomstid mistet og resten av familien ble deportert til konsentrasjonsleiren Auschwitz. "Jenta i veggen" er Betzys fortelling.


Plass nok?

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
Hva skal til for at vi skal føle at vi har plass nok i verden? Hva skjer hvis andre mennesker forsyner seg av våre tilmålte kvadratmeter? Blir det egentlig mindre plass av at vi deler den?

Plass nok? er en SLAM!poesiforestilling som tar for seg problemstillinger knyttet til tilhørighet og grensesetting på både individ- og samfunnsnivå. Gjennom det som kan se ut som et ordinært poesislag der publikum er dommere og poetene konkurrerer mot hverandre, veves historier om utenforskap, overgrep og flukt sammen til et bilde av samtiden vår.

Norske SLAM!poeter fører røttene sine tilbake til vikingenes skalder, og de senere årene har norsk SLAM! Fått velfortjent anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. På flere veletablerte scener får et stort og entusiastisk publikum jevnlig oppleve slagkraftig, medrivende poesi av svært høy kvalitet. Det er denne opplevelsen, og den unike stemningen som skapes i salen på en SLAM! Vi nå vil ta med oss ut i skolene.

Samtidig er SLAM!poesi poesi med mening. Poetene går på scenen fordi de faktisk har noe de vil formidle. I Plass Nok? er konkurransen mellom de to poetene i virkeligheten et samarbeid for å dele felles erfaringer og refleksjoner med publikum. Vi håper ungdommene vil forlate oss trygge på at de ikke er alene i verden, på at det er plass til dem – og med lyst til å skape trygge rom for andre.

Røverdatter

Film, Trinn: VG1-VG3
Som lita lekte Sofia og faren sisten og pil-og bue, men også gøym ølflaska og løp fra taxi-rekninga. Røverdatter er ein ganske annleis far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at dei kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert kvardag er strategien deira ein god dose mørk humor. Sofia er ei ung, nyutdanna filmskapar som bor i Oslo saman med kjærasten sin og omplasseringshunden Shaggy. Ho er ganske lik faren sin, dei har same humor, same glimt i auge og til dels same temperament. Men hans temperament blei farlig, og fra ho var ti år bodde ho og mora i skjul på hemmeleg adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten. Faren lever fortsatt eit liv prega av rus og kriminalitet, meir innsatt i fengsel enn ikkje. Hans store sorg er at han mista Sofia. Sofias store håp er at ho som vaksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli ein pappa igjen. Saman kjemper dei ein hard kamp med mye humor og varme; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er meint å hjelpe dei.
Uttrykksform
Åpne filter