Valldal skule

Valldal skule

Postadresse: Skulebrauta 48, 6210 Valldal

Besøksadresse: , 6210

Telefon: 70 25 85 10 , 70 25 85 14

Kontaktperson: Mariann Birkhol, mariann.birkhol@norddal.kommune.no, May Siri Lianes Sandnes, may.siri.lianes.sandnes@norddal.kommune.no

Tal på produksjonar: 4

  • Alle
  • VGS

BRUNE (Teater Joker)

Scenekunst, Trinn: 1-7
Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune -superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse.     
BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn, en bestefarklokke som lever sitt eget liv, kampen for tilværelsen og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til. 
Forestillingen er en dramatisering av Håkon Øvreås sin roman med samme navn, og er laget i samarbeid med Akershus Teater.  BRUNE vant HEDDAPRISEN 2017 for beste barneforestilling.     

Båten og mennesket

Kulturarv, Trinn: 8-10
Kulturarvformidling gjennom handgripeleg og sansbar aktivitet, gir kunnskap om korleis ein bygger opne tradisjonsbåtar.Ved hjelp av eit byggesett i full skala, vil elevane få ei nærare innføring i bygging av den gamle sunnmørsbåten, Snidbetningen. Båttypen vart i hovudsak bygd og brukt på Sunnmøre, men førekom også i Romsdalen.Elevane får prøve ulike handverksteknikkar; sansing av form gjennom å sjå, kjenne og føle. Formoppnåing gjennom bruk av øks, sag, høvel, båttvinge, navar, borrevinde, tollekniv og klinkeverktøy.Arbeidsmetode i produksjon: Forholdstal (lengde/breidde/dybde), kroppsmål (alen, tomme, favn), arbeidsbenk (forsete), montering i jigg (bøying / vriding med sparrer og skorder, skruing, trenagling).Båten vert bygd etter tradisjonsboren kunnskap der byggekodeksen er høvestal og kroppsmål.Lærerettleiing finn du lengre nede på sida.

Den lille helten og kattekidnapperen / Hei, det er meg

Litteratur, Trinn: 1-7
Forfatter Nina Elisabeth Grøntvedt veksler mellom to ulike produksjonar i skuleåret 2019/2020: "Den lille helten og kattekidnapperen" og "Hei, det er meg"."Den lille helten og kattekidnapparen" er for 1. til 4. trinn og "Hei, det er meg" er for 5. til 7. trinn.Sjå informasjon på turplanen.

Mullah Sigurd (Turnékompaniet)

Scenekunst, Trinn: 8-VG3
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter