Kolvikbakken ungdomsskole

Kolvikbakken ungdomsskole

Postadresse: Hatlaskaret 9, 6016 Ålesund

Besøksadresse: Hatlaskaret 9, 6016 Ålesund

Telefon: 70163280, 93420553

Kontaktperson: Harald Overvoll, 70163282, 90913548, harald.overvoll@alesund.kommune.no, Marte Brandsegg, 93420553 (Mobil), 70163283 (Kontor), marte.brandsegg@alesund.kommune.no

Tal på produksjonar: 3

  • Alle

Anno 2050

Scenekunst, Trinn: 10

Blake, Bjørnson, Bjerke og Beatsa

Kunstarter i samspill, Trinn: 8-10
Hva er det som gjør en av Norges mest erfarne rapartister så interessert i diktet "Farao på ferie"? Hva har jambisk pentameter med beats å gjøre? Hadde Bjørnson muligens vært en breial rapper dersom han hadde levd i dag? Og hvorfor er Son Of Light så opptatt av de klassiske engelske poetene?"Blake, Bjørnson, Bjerke og beatsa" handler om å formidle de klassiske poetenes innhold, rytme og flow gjennom rapmusikkens uttrykk. Poesi i verdensklasse er bygd opp av rytmikk, betoning, ulike verseformer, ordforråd, metaforer osv. Dette er språkferdigheter som rapartister arbeider med hver eneste dag i sin sjanger. Kanskje kan man si at de første poetene var de første rapperne?Son of light og LPeeWee har arbeidet med å utforske hva som skjer når man setter nylagede beats til dikt av poeter som f.eks Blake, Bjerke og Bjørnson m.fl.. Resultatet er et spennende materiale som kommuniserer godt og som groover! I denne produksjonen formidles dikternes storhet på en ny måte. Son Of Light presenterer et visuelt konsertforedrag der han som poesinerd og erfaren rapartist presenterer og tolker sine favorittdiktere på en energisk og engasjert måte. Med seg på scenen har han DJ/produsent LPeeWee som har laget musikken til tekstene og som fremfører dem live sammen med Son of Light. Sammen viser de hvilke paralleller man kan finne mellom rap og de klassiske poetene og de formidler kunnskap om poesi på en utradisjonell måte i skolesammenheng. Foredraget følges av animasjoner og illustrasjoner laget av illustratør Johann Grimstvedt. Produksjonen hadde premiere på Kulturtorget 2017 i Molde, og skal turnere på videregående skoler i Møre og Romsdal skoleåret 2017/2018.

Sherlocks siste sak: TÅKEN (Robsrud & DeaN)

Scenekunst, Trinn: 8-10
«Sherlocks Siste Sak: Tåken» er en interaktiv forestilling som tar opp temaet «fake news». Gjennom en fortelling, løstbasert på «Hunden fra Baskervill», møter publikum karakterer og «sannheter» som de selv må ta stilling til, for å løsemordgåten. Stykket spilles i en tilnærmet vaudeville stil med sanger og sketsjer som formidler historien. Publikum blirså, flere ganger i løpet av forestillingen, bedt om å tippe hvem de tror er morderen, gjennom å vise frem kort avforskjellige farger.Dette er en forestilling for ungdom, der vi ønsker, på en morsom måte, å sette søkelyset på de mange forskjellige måtervi mottar informasjon – aviser, rykter, nyheter, sosiale medier etc. Gjennom dette ønsker vi at ungdommenebevisstgjøres hva av det de hører, og hva de skal tro på.
Uttrykksform
Åpne filter