Hareid ungdomsskule

Hareid ungdomsskule

Postadresse: Rådhusplassen 5, 6060 HAREID

Besøksadresse: Myravegen 16, 6060 Hareid

Telefon: 70 03 76 00

Kontaktperson: Kenneth Moldskred, 90976061, kenneth.moldskred@hareid.kommune.no (Ny kulturkontakt frå 01.08.2017), Renate Kristin Liaset, 70037600, 93456147, renate.liaset@hareid.kommune.no

Tal på produksjonar: 3

  • Alle
  • VGS

Fortapt og funnet. Et møte med Shaun Tans verden

Kunstarter i samspill, Trinn: 8-10
Eit møte med tekst- og biletuniversene til den australske kunstnaren Shaun Tan. Etter eit innleiingsforedrag i plenum kan elevane møte Tans kunst gjennom flere "oppleving- og lyttestasjonar".

Grounds

Musikk, Trinn: 8-10
Å leike og improvisere med gamal musikk, er det Caroline, Elizabeth og Eirik seier dei gler seg mest til når dei snakkar om Grounds.Meininga med namnet Grounds er at melodiane skal bli løfta fram,  og dette meinte komponistane og instrumentalistane både i barokken og no. Grounds tyder bakke eller bakkekontakt, og i musikken tyder det at «grounden» er dei faste, repeterande mønstra som ligg under alle broderingane, og som speglar den overdådige kunsten og kulturen på 1700-talet.Hoffet til franskekongen Ludvig 14. og musikken som vart laga då, er sentral i konserten. For å kunne forstå denne musikken må ein kunne noko om dansen, moter, kulturen og samfunnet frå 1700-tallet. Konserten Grounds nyttar desse elementa til å skape ein større samanheng for lytteopplevinga. Konserten presenterar nokre av dei dyktigaste spesialistane i landet på barokkmusikk og -dans, og er eit program som bringer fjern historisk tid inn i skulen, og samstundes i samanlikning med korleis vi har det i no.

To syke søstre (Teater Spillebrikkene)

Scenekunst, Trinn: 8-VG3 og vaksne
Søstrene Berit og Bodil har mistet foreldrene sine i en trafikkulykke. Berit ble lam i den samme ulykken og sitter i rullestol. Hun tyranniserer nå søsteren sin på alle tenkelige og utenkelige måter.Bodil er mer forsiktig og den ordentlige søsteren, og kanskje i manges øyne, litt kjedelig. Men det skal vise seg at hun ikke går av veien for å ta igjen på sin bitre og ondskapsfulle søster"To syke søstre" er en grøsserkomedie skrevet av Kjetil Indregard. Publikum tas inn i en verden av bitterhet, humor, ondskap, overraskelser og grufulle grøss.Forestillingen hadde premiere i 2001, og var deretter på turné i store deler av landet. Etter gjentatte ønsker om gjenopptagelse hadde forestillingen nypremiere 4.november 2015 på Kulturhuset i Oslo.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter