Tilbake
MRK. Møre og Romsdal kunstsenter
Skriv ut

Krympa

Verdenserklæringen om menneskerettigheter starter med at alle mennesker er like mye verdt. Denne verdien er vi født med, men kan vi kjenne den inne i oss? Og hvorfor er det sånn at vi mennesker prøver å gjøre hverandre mindre for å få makt og status selv? Når jeg posisjonerer meg på bekostning av deg; gjør jeg noe med verdien din da? Blir verdien av oss selv større når vi krymper de rundt oss?

Produksjonen inviterer til refleksjon rundt hvordan vi påvirker hverandre og hvordan vi etablerer og vedlikeholder strukturer der vi tar i bruk makt for å hevde oss selv. Vi vil også jobbe med en enkel praktisk oppgave der hver enkelt skal forsøke å løse en oppgave. Resultatet av dette bli et objekt elevene kan ta med seg.

Målet med KRYMPA er at vi sitter igjen med en større forståelse for hvordan vi påvirker de nærmeste rundt oss og hvordan vi kan bruke et visuelt, sanselig språk og vår egen kropp for å fortelle om følelsen av maktmisbruk.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Møre og Romsdal kunstsenter

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Siri Skjerve er kunsthåndverker og i sitt arbeid tematiserer hun relasjoner og hvordan vi påvirker/ påvirkes av hverandre. I prosjektet «I`ll cut yoy down to size» har hun laget ulike objekter der hun kombinerer porselen og skinn.. «Objektene jeg lager forholder seg alltid til menneskekroppen. De skal kommentere, forsterke eller hindre kroppens egenskaper, eller fungere som et direkte kommunikasjonsmiddel for å fortelle noe til eller interagere med omgivelsene"